Картички за Свети Валентин

Валентинката – това е картичка, най-често в розово или червено, която даваме на всеки, когото обичаме на празника на влюбените. Най-скъпата валентинка е тази, която е направена саморъчно. Ето няколко варианта да зарадваме любимите с направени от нас самите валентинки.

Необходими ще са цветни хартии или картони, ножица и лепило, брокатено лепило (продава се по книжарниците на цена между 30 и 50 стотинки), формичка за сладки във формата на сърце, опаковъчна хартия за цветя (защото блести добре и дава допълнителен ефект) или гланцово блокче.

Започнете с изрязване на основата. Използвайте различни цветови комбинации. Основата на картичката се прави от един по-голям правоъгълник, сгънат на две. За по-цветно можете да направите допълнителна основа само на лицевата част – с изрязан втори, по-малък правоъгълник и залепен отгоре. От хартията за цветя се изрязват сърчица – едно или две за картичка. За да очертаете по-лесно формата на сърце, ползвайте формичката за сладки.

За да залепите сърцата, ако са от фолио е по-трудно с обикновено лепило, използвайте като минете по края на контура на сърцето с брокатено лепило.

Довършете украсата с точици, чертички или заврънтулки от брокатеното лепило (използвайте го за декорация). Оставете да засъхне около час и картичката е готова!

Ако имате и деца – някоя от вечерите преди празника можете да посветите на това заедно да изработите поздравителни картички освен за членовете на семейството – за приятелите, бабите и дядовците – всеки би се зарадвал!

А ако не се досещате какво да надпишете в картичката, ето няколко подсказки по темата "Обичам те!":

Любовни слова

Начините да изразиш нежните чувства са безгранични, каквато е самата любов. Изпейте любимата ви песен, запишете я и я пуснете тогава, когато скъпият за вас човек най-малко очаква. Напишете романтичен стих и го изпратете като телефонно съобщение. Ако в момента нищо не ви хрумва, на гърба на "валентинката", може да напишете част от класическо произведение, известна сентенция или просто любовни слова.

  • Любовта е знак от рая, че има причина да си тук.
  • Любовта е като слънцето, което излиза от облаците и сгрява твоята душа.
  • Да обичаш и да бъдеш обичан е като да чувстваш слънцето от двете си страни.
  • Любовта – тя започва тогава, когато заради друг ти си готов да измениш на себе си!
  • Не ме питай защо те обикнах още първия ден, питай ме, ако те изгубя какво ще остане от мен!
  • Да бяха чули всички птички, че ти си тъй далеч от мен, не биха пели своите песни, а биха плакали с мен!

Подай ръка, изтрий очи - очи от толкоз обич мокри.
И нека двама помълчим под този сладък и горчив
син небосвод – любов без покрив.

(От стихотворението на Дамян Дамянов, "Любов без покрив")

Обичам те – въздушно нежна, в нежна младост,
като на ангела сънят,
и сън си ти вещателен за тиха радост
в нерадостта на моя път,
и първи път за изповед в сърце ридае
доброто и грехът,
и ето ден – и ето тъмнина е. 

(От стихотворението на Пейо Яворов "Обичам те")

www.Az-Jenata.com