За свекървите, снахите и синовете

Един триъгълник, в който всеки търси мястото си и изисква своята власт. Трудно се живее в този триъгълник, но не и невъзможно.

От всяка съпруга се изисква да е освен всичките други преимущества и това да е психолог. А, повярвайте ми, в отношенията със свеки - това ще ви влезе в употреба. Но...изисква се много работа. Усилена работа, ако, естествено, обектът е по-сложен. Има и такива. Ето няколко групи свекърви и подходът към тях:

Първи вид са тези, които са влюбени във синовете си. Ама такава любов, която не позволява на друго човешко същество да припари до вътрешния мир на синчето. Този вид е доста труден за контакт, но не и невъзможен. Залагайте на чар, усмивка - винаги и по всяко време. С такава свекърва не върви война на открито. Со кротце и со благо, както казват. И ако не се обичате, то поне ще се търпите. Тя ще говори зад гърба ви, ще сее интриги, но гледайте отвисоко и ще го надживеете.

Втори вид са тези, които най-малката грижа сте им вие. Те са заети с какво ли не, но не и с вашия семеен живот. Обаждат се веднъж в месеца, колкото да регистрират присъствие, но се хвалят наляво и надясно с това, че са много добри баби и страшно ви обичат. Те са безобидни и лесни за общуване.

Трети вид са свекървите, които приемат брака на синовете си, но изискват от тях 24-часова помощ. Такава свекърва не умее да си смени крушката, защото няма нужда - тя има телефон и синът й трябва да дойде. Не й се сърдете. Ще свикне. Но за целта трябва да се постарае синът й. Там вие не участвате. И по-добре.

Четвърти вид са добрите свекърви. Тези, с които можете да споделяте всичко. Те са ви приятелки, те са най-добрите съюзнички. Те са винаги насреща, когато ви потрябват и много ви обичат. Истина е, вярвайте им.

Пети вид го оставих за последно, защото там е война на живот и смърт и който оцелее. Този вид са устремени и много властни по характер натури. С такъв човек, който открито си заявява, че никой не е в състояние да се грижи така добре, като нея за благоверното й синче, само с открити оръжия става. Борбата е безмилостна и често с много жертви. Хм, ако оцелеете след тежките битки, сте достойна за медал. Тази битка не е за всеки. Но аз съм сигурна, че, ако вашата е от този вид, вие ще се справите. Само остава да ви пожелая успех! И най-добре да я водите отдалеч. За по-сигурно.

С най-добри чувства към всички свекърви и снахи! :)

LiniaStandart.com