Сватбени аксесоари - обувки, бижута и бельо

Обувките

Дори да не се виждат обувките са важни, за да се чувствате удобно и щастлива. Ако ви харесват някои обувки, но не са ви удобни – забравете ги. Не ги купувате с мисълта, че са само за един ден и ще издържите. Денят на сватбата е дълъг и тежък – ще вървите, ще танцувате, ще бягате. Имате нужда обувките да са ви от помощ, не да ви усложняват живота. Имайте предвид, че за танците се налага нова мода: спортни обувки, специално направени за булки, които имат ток и платформа, за да не се влачи роклята.

Различните проби на роклята трябва да се правят също с обувки със същия по дължина или подобен ток на този, който ще имате на сватбата, за да е сигурно, че дължината на роклята ще бъде правилната. И поне на последната проба, ще е необходимо да занесеш бельото и бижутата, които ще носите, за да се провери дали отиват на роклята, дали прозира, т.н.

Бижута според деколтето на роклята

Нормално е да мислите много за това какво колие да си сложите в деня на сватбата. Изборът ви зависи от типа деколте, което ще има роклята и от вашата същност.

Висока яка: този тип яка не позволява никакво колие. Сложете си семпли обеци, които да не бъдат дълги, за да не пресичат яката.

Ниска яка: можете да си сложите или не колие, което обаче да бъде много нежно.

Паднал ръкав: едно семпло и късо колие или гердан ще отива много на този десен.

Деколте с формата на сърце: изберете едно средно голямо колие, но не много претрупано, за да не се губи формата на сърце.

Квадратно деколте: ще стои добре както късо, така и средно дълго колие, което не завършва с връх.

Кръгло деколте: гердан или късо колие.

Бельото

Да наблегнете на всички подробности по отношение на облеклото е важно за да се чувствате красива и специална. Под една прекрасна булчинска рокля е необходимо да носите и прекрасно бельо. При неговия избор е важно да се има в предвид да не се забелязва след обличането на роклята: то не трябва да очертава силуета ни, нито да прозира. Сутиенът или горната част на бодито са важни, тай като трябва да придава естествена форма на гърдите, без да ги притиска. Ако роклята е с деколте отпред и отзад, убедете се че презрамките на сутиена остават невидими, като този проблем може да се разреши като се вземе сутиен без или с кръстосани презрамки.