След сватбата

И след толкова притеснения, свързани със сватбата, остават само още няколко неща.

Благодарствени писма за получените подаръци и присъствие

Винаги е приятно да получиш благодарствено писмо. Вашите гости са отделили време и пари за сватбения ви подарък и ще бъдат очаровани да знаят, че го оценявате. Най-малкото, което може да се направи е да се изпрати една малка, но оригинална благодарствена картичка. Можете да ги поръчате още когато поръчвате сватбените покани, за да бъдат в еднакъв стил. За всеки подарък е необходима една картичка. В случай, че подаръкът е от група гости, изпратете благодарствена картичка общо до групата, въпреки че, ако разполагате с време може да адресирате по една картичка за всеки един. Признак на добри обноски е картичката да не е напечатана, а написана не прекалено формално на ръка.

Да запазим или преработим облеклото и букета

След като свърши тържеството, сватбената рокля няма защо да се отзовава в раклата за спомени. От нея могат да се направят много неща – от комплект пола и корсет до романтични възглавници.

Да я запазим вкъщи

Роклята ще трябва да се изпере на ръка (информирайте се, когато я купувате), да се сгъне, да се увие в хартия и да се сложи в картонена кутия с нафталин. Така няма да се прояде от молци и няма да пожълтее от светлината и праха във въздуха. Добре е това да се повтаря на всеки три или четири години и да се проветрява.

Да се даде на специализирано химическо чистене

Покажете петната на роклята и обяснете от какво са направени, за да могат да се почистят по-лесно. Нека се зашие навсякъде, където се е скъсало и да се подсилят местата, където са копчетата, за да не се загубят.

Да се пакетира във вакуум

Един добър вариант е роклята да се опакова във вакуум – по този начин ще се защити от влажност, прах, молци, т.н. Този начин е малко по-скъп, но може да се съхранява колкото време искате. Тази услуга се предлага в местата за химическо чистене.

Да я променим или продадем

Испанският дизайнер Хавиер Ларайнзар казва, че много жени имат идея за своята рокля от дванадесетгодишна възраст. И след цял живот мислене, е жалко да се използва само един единствен път и да се съхранява в шкафа. Булчинските рокли могат да бъдат измислени така че да се използват повторно след сватбата. В известна степен е да ушием две или повече облекла на цената на едно. Може да се направи корсет – бродиран или с мъниста и обикновена пола, за да може да използва горната част с панталон или пола, а долната част с блуза, боди, т.н. Информирайте се за този вариант, когато купувате роклята.

Сватбените снимки в Интернет

Ако желаете да снимките да бъдат видени от всички ваши приятели, роднини и колеги, няма по-добър и бърз начин от интернет. Тук имате възможност да публикувате своите най-забавни снимки от сватбеното тържество, моминското и ергенското парти и медения месец. Страницата разполага с “помощ’, така че да можете да се справите дори и нищо да не разбирате от информатика.

Споделени впечатления и разочарования – Форум

В нашият форум за сватбата ще обмените мнения и опит, ще получите съвети, адреси от бъдещи, настоящи и минали младоженци.

Ако не сте доволни от някоя от сватбените услуги

Това е официалното място, където да се оплачете: http://www.potrebitel.bg/

Годишнини от сватбата

Всички годишнини от сватбата, които Ви предстоят