Ролята на парите в семейството

Преценете каква роля играят парите във вашето семейство и така ще узнаете какво разкриват те за вашите отношения.

ПО ПРИНЦИП НЕ ГОВОРИМ ЗА ПАРИ

Грешка! Парите също трябва да бъдат тема на разговорите ви, при това независимо от средствата, с които разполагате. Във взаимоотношенията си избягвате конфликтите. Подсъзнателно се боите, че чувствата ви няма да устоят на потисканите конфликти.

НЕ ГОВОРИМ ЗА ПАРИ - ВСЕКИ ИМА СВОЯ МАЛКА ТАЙНА

Тя тайно слага настрана по някоя банкнота, той има перо „и аз съм човек". Нито един от двама ви не се е отдал напълно на общия бит и проблеми. Липсва ви по-голяма близост. Отделяните настрана пари всъщност са икономически флирт. Не сте ли малко хладни един към друг?

ВЕЧЕ НЕ СЕ КАРАМЕ ЗА ПАРИ, КАКТО ПРЕДИ

Ако финансовото ви положение не се е променило, значи в емоционално отношение нещо е застанало помежду ви. Разправиите за пари често са по-малко болезнени, отколкото разочарованието в чувствата. В края на краищата става дума "само" за пари.

КАРАМЕ СЕ ЗА ПАРИ ПО-МАЛКО, ОТКОЛКОТО ПРЕДИ

Засилило се е взаимното ви доверие. Отношенията ви са станали по-дълбоки и по-удовлетворяващи. Ако не е така, по всяка вероятност единият от вас е станал безразличен и вътрешно вече се е отдръпнал от общите проблеми.

КАТО ГРЪМ ОТ ЯСНО НЕБЕ ВЪЗНИКВА СПОР ЗА ПАРИ

Алармен сигнал! Единият от вас с нещо е засегнат или се страхува, че ще бъде изоставен. Без колебание разговаряйте за всичко. Неочакваната страст за пазаруване или неуравновесеност са признаци за отчаяние или за агресивност.

НЕПРЕКЪСНАТО ВОДИМ ЕДНИ И СЪЩИ СПОРОВЕ ЗА ПАРИ

Ценностните ви системи се различават. Въпросът е чии представи за живота са по-правилни. Всъщност страдате от комплекс за малоценност. Често на заден план дебнат и семействата ви със своите претенции върху парите ви. Не печели ли достатъчно зетят? Добавя ли майката по някоя и друга пара?

КАРАМЕ СЕ ЗАРАДИ ПАРИТЕ

Между вас се разгаря борба за надмощие. Никой не иска да признае своята зависимост, никой не иска първи да се обяви срещу другия. Любовта прави засечка. Продължителните ви разправии всъщност са опит за по-голяма близост, за по-добро разбирателство. Наистина може би е нарушено само общуването помежду ви, но често неудовлетворението е по-дълбоко. Добре е да помолите за помощ трето лице.