Подходящият костюм за младоженеца

Има все повече предложения, за да бъде младоженецът не само елегантен, но и да носи с удобство и стил своето облекло. И ако до преди няколко години никой не си помисляше, че той може да носи папийонка, днес се отварят толкова много предложения: вратовръзки с тъмно и светло рае придават на костюма неконвенционален и елегантен вид; жилетки с наситени цветове и типични материи, с отблясък и симетричен десен са необходими за по-модерните; ризи със специален десен и без вратовръзка. Тук ще прочетете за последните тенденции за сватбения костюм, както и всички останали подробности за облеклото на младоженеца.

Няколко съвета за стила на младоженеца

За сватбата най-подходящ е класическият стил на обличане, но ако искате да бъдете различни, можете да съчетаете някои елементи от последните модни тенденции:

Комбинацията от риза и вратовръзка в един цвят е много елегантна. Синият, както и бежовият цвят са подходящи за дневните сватби. Модните дизайнери препоръчват бежовият, сивият и цвят ванилия за лятото.

Стилът на ризата зависи от желанието Ви да носите или не вратовръзка. Ако нямаш такава, добре е ризата да бъде с висока яка с копчета догоре. В случай че решите да носите вратовръзка, тя може да бъде в светли тонове и да се съчетава с ризата и сакото.

Запомнете, че ако ризата и вратовръзката са в един и същ цвят, ризата трябва да е в много по-светъл нюанс от вратовръзката.

Черният и сивият цвят са най-подходящи за елечето. Ако сватбата е дневна и костюмът не е много тъмен, може да потърсите и по-светли цветове. Традиционно е жилетката да бъде от еднакъв плат и цвят както сакото. Тази тенденция се запазва, когато сватбите са достатъчно формални, но е възможно младоженците да правят нововъведения в своето облекло чрез цветни и различни материи.

Да се купи или да се наеме костюм за сватбата?

От изключителна важност е младоженецът да се чувства приятно в костюма, с който ще бъде облечен в продължение на много часове. Качеството на платовете и дизайнът му не трябва да отстъпват на роклята на булката и затова най-често се купува готова конфекция по мярка. Да се наеме костюм за сватбата е по-евтиния вариант като за целта има много предложения в различните градове на страната.

Аксесоари и външен вид за младоженеца

Вратовръзката и елечето, тирантите и… защо не един цилиндър!? Днес младоженците имат възможност да избират и правят комбинации от много по-голямо разнообразие от облекла – използват се обикновени вратовръзки в по-наситени цветове или с рисунка – нещо характерно за младоженци, които искат да бъдат различни и модерни. Запомнете, че няма определени правила, които трябва да се следват в деня на твоята сватба.

Предлагат се елечета в различни цветове и материи. Класическият десен е в сиво и черно или по-модерните металически цветове. Ако желаете да останеш без сако по време на сватбеното тържество ще е добре да се отличавате с цвят и десен от останалите роднини и приятели. Елечето трябва да е комбинирано с раиран панталон с цвета на елечето. Друга важна част от облеклото са тирантите, тъй като официалните костюми нямат колан.

Обувките

Днес младоженците носят много по-леки и изтънчени обувки от преди, както се наблюдава по модните подиуми, но за предпочитане са обувките с връзки. Не е приемливо да се ожените с обувки тип пантофи освен, ако сватбата не се провежда на плажа или е неформална.

Ако Ви харесва класическия тип облекло, избери кожени обувки с връзки, които да са подходящи за всякакъв тип костюм без значение на часа на сватбата. В случай, че обичаш класическия стил, но искаш и да си модерен, нека обувките ти бъдат с квадратен или плосък връх, вместо остър или объл. Ако си решил да носиш тежки обувки, добре е панталонът да бъде широк в долната част.

Козметика за мъже

Процедурите за мъжка козметика стават по-популярни с всеки изминал ден.