Перфектната сватбена прическа

Десет съвета за създаване на перфектна сватбена прическа

Вие може да предпочитате ежедневната си прическа, но повечето булки прибягват до професионалните услуги на фризьорите заради няколко основни причини. Част от тях са формата на лицето, стилът на роклята, аксесоарите вплетени в прическата и още доста други. Ето нашите 10 съвета за създаване на перфектна сватбена прическа:

 1. Решете, колкото се може по-скоро, дали искате косата ви да е по-дълга или по-къса за Вашия сватбен ден.
  Ако имате къса коса и желаете да я удължите, имайте предвид, че нормалния й растеж е с по около 1.30 см. на месец, затова е съществено да го планирате отрано. Така удължаването ще бъде съвсем реална възможност.
 2. Второто голямо решение за вас е дали искате косата Ви да е вдигната или спусната. Понякога това зависи от стила на роклята и дали обичате да показвате врата си. По принцип прибирането на косата създава впечатлението, че сте по-възрастни, отколкото в действителност, което може да важно или не толкова за Вас.
 3. Сватбените прически са много индивидуални, но една професионална консултация в аванс с няколко стилисти ще е полезна за определянето на най-подходящите прически и стилът, който ще подхожда на лицето Ви. Много фризьорски салони имат компютърни програми, с които имате възможност да видите какво впечатление създават различни прически и дали подхождат на лицето Ви.
 4. Направете опити с косата си няколко седмици преди сватбата, за да сте сигурни, че стилът може да бъде допълнен с времето и това всъщност ще доведе Вашата идея до съвършенство.
 5. Добавянето на аксесоарите трябва да започне поне месец преди сватбата, така, че те могат да бъдат пробвани при експерименталните прически и грим.
 6. Диадемите и другите допълнения за главата са много подходящи за всички булки и стоят добре както на дълга, така и на къса прическа.
 7. Не забравяйте да координирате стила на Вашата сватбена прическа с вашите сватбени консултанти. Така те ще могат допълнят цялостния облик на Вашия сватбен ден.
 8. Късата коса може да бъде много атрактивно оформена за сватбата, за това не бързайте да я третирате по всевъзможни начини, за да порасне по-бързо или да се подлагате на процедури за удължаване без това да Ви харесва.
 9. Ако сте планирали да боядисвате косата си то направете едва забележима промяна към по-светло или по-тъмно, за да не се получи драматичен резултат с обикновения ви цвят и след това. Пробвайте предварително и ако сте решили да накъдрите косата си.
 10. Убедете се, че прическата Ви подхожда на материята на роклята ви – на по-твърдите платове - прибрана прическа, при която косата е вдигната, и обратното, когато роклята е от по-нежна и ефирна материя подхожда спусната коса, начупена или оформена на големи букли.

Още за Сватбената прическа.