Еротичната фантазия спасява брака

Според изследвания на психолози и сексолози много проблеми в интимните контакти между съпрузите възникват поради това, че доста жени не обръщат внимание на спонтанността в секса, на любенето без продължителна подготовка и всякакви прелюдии.

След като анкетирала стотици представители на двата пола, известната американска психоложка Барбара де Анжелис прави някои изводи: в леглото жените очакват да получат от партньорите си една увертюра от прегръдки, ласки и целувки преди акта, а мъжете предпочитат спонтанния секс с чувствени любовници. В това няма нищо странно. Когато се сблъскват с подобен проблем в брака си, съпрузите се опитват да се приспособят към забавения ритъм на интимните контакти.

Така мъжете се отказват от собствените си желания и потребности, заглушават физическата си страст, даже понякога се борят и с генетичния си инстинкт на „завоеватели". И заради това с годините започват да губят предишния си интерес към секса. Ето защо когато дойдат на консултация при психолога, някои жени се оплакват, че съпругът им се люби с тях без желание, като някаква безчувствена машина. Те споделят, че нито веднъж не са се опитвали да правят секс на някакво необичайно място и в „неподходящо" време. Най-често у дома, в класическата поза, най-много да използват още една-две.

Затова никой не бива да се чуди, че след известно време на такъв „твърде порядъчен" живот мъжът иска да разкъса „веригите". Намира си любовница, започва да се среща тайно с нея, да прави секс в колата например. Както посочват много съпрузи с извънбрачни връзки, новата им интимна приятелка за разлика от законната им половинка не иска нищо от тях, с нея могат да „изпробват" всякакви „най-луди" еротични фантазии и така да избягат от стереотипите в брачното ложе.

Защо жените се боят от спонтанността в секса?

Една от причините е в онези „програми", заложени у момичето още през пубертета. За да предпазят дъщерите си от ранните интимни контакти, много майки им внушават, че сексът винаги е нещо „грубо, лошо и мръсно". И девойките стават млади жени, които не могат да се отпуснат, та да бъдат спонтанни и палави в секса, да се отдадат на страстта. Те се опитват да го завоалират под фразата „да правя любов", стремят се да го облагородят с тайното желание „да се занимава със секс без секс".

Как да запазите свежест та на връзката си?

  • Премахнете рутината брака си, като разнообрази те своето еротично „меню”
  • Не се страхувайте от експерименти в интимните контакти, от спонтанност в секса.
  • Любете се в необичайно време и на „неподходящо" място - там, където н сте го правили нито веднъж досега. Така ще освежите брака си, отношенията си с партньора.

rozali.com